نشست اخلاقی با موضوع: مراتب مختلف گناه
استاد : حجه الاسلام و المسلمین سید احمد موسوی
در ذیل آیات پایانی سوره مائده بحث مراتب مختلف گناه پیش آمده است که علامه طباطبائی می فرمایند: گناه دارای مراتب مختلفی است که يكى پس از ديگرى و در طول هم قرار دارند، چنان كه مغفرت نيز داراى مراتبى است كه هر مرتبه از آن متعلق به گناه آن مرتبه مىشود و می توان آن را چهار مرتبه شمرد:
اول: گناه معمولى و عرفى كه اگر بخواهيم عمومى تعريفش كنيم عبارت مىشود از مخالفت پارهاى از مواد قوانين عملى چه دينى و چه غير دينى، و مغفرت متعلق به اين مرتبه از گناه هم اولين مرتبه مغفرت است.
دوم: عبارتست از گناه متعلق به احكام عقلى و فطرى و مغفرت متعلق به آن هم دومين مرتبه مغفرت است.
سوم: گناه متعلق به احكام ادبى است نسبت به كسانى كه افق زندگيشان ظرف آداب است، و اين مرتبه هم براى خود مغفرتى دارد، و اين دو قسم از گناه و مغفرت را فهم عرف گناه و مغفرت نمىشمارد، و شايد اگر در جايى هم چنين اطلاقى ببينند حمل بر معناى مجازى مىكنند. و ليكن بنظر دقيق و علمى مجاز نيست. براى اينكه همه آثار گناه و مغفرت را دارد.
چهارم: گناهى است كه تنها ذوق عشق، آن را و مغفرت مربوط به آن را درك مىكند، البته در طرف بغض و نفرت نيز گناه و مغفرتى مشابه آن تصور مىشود. و اين نوع از گناه و مغفرت را فهم عرفى حتى به معنى مجازى هم گناه نمىشمارد و اين اشتباهى است از عرف، و البته تقصير هم ندارد، زيرا فهم عرفى از درك اين حقايق قاصر است، و چه بسا كسانى از همين اهل عرف بگويند اين حرفها از خرافات و موهومات عشاق و مبتلايان بمرض” برسام” ويا از تخيلات شعرى است و متكى بر مبناى صحيحى از عقل نيست، و غفلت داشته باشند از اينكه ممكن است همين تصوراتى كه در افق زندگى اجتماعى تصوراتى موهوم به نظر مىرسد در افق بندگى حقايقى ناگفتنى باشد.
عفو و مغفرت برای اولیای خدا معنایی غیر از مغفرت مردم عادی دارد. زیرا در سطح عادی برخی چیزها اشکال ندارد اما در سطح طلاب اگر همان فعل را انجام داد باید شب و روز استغفار و گریه کند.
مردم عادی اگر نماز شب نخوانند اتفاقی برایشان نمی افتد اما وقتی یک نماز شب از مرحوم نخودکی قضا شد فرزندشان از دست دادند.
خداوند با امر به ترک گناه قصد عبد کردن ما را دارد. مثلا روزه در نگاه اول امساک از اذان صبح تا اذان مغرب است اما روح آن طبق فرموده قرآن «لعلکم تتقون» است.
طلاب باید خیلی بیشتر از مردم عادی برخودشان تکلیف لازم کنند. اگر یک روز به یاد امام زمان علیه السلام نبودند شب و روز استغفار و گریه کنند.
گاهی عمل بدون اشکالی از مردم سر می زند که اگر یک طلبه آن را انجام داد برایش عین حرام است. حسنات الابرار سیئات المقربین.
امام صادق علیه السلام به یکی از یاران به نام شقرانی می فرمایند: اى شقراني! نيکى از همه خوب است و از تو پسنديدهتر و زشتى از همه بد است و از تو بدتر، بهخاطر مکانى که نزد ما داري.
نقش کرسی آزاد اندیشی مذهبی در دانشگاه ها در افزایش گرایش دانشجویان و نسل جوان به دین چه اندازه است؟
مصاحبه با سرکار خانم اکرم یزدانی استاد مدرسه علمیه معصومیه (س) خواهران شهرضا
برای جامعه دانشگاهی و مسئولان عرصه علم و دانش درک عمیق ابعاد مختلف آزاداندیشی و معرفت بر پیامدهای سازنده ی آن در راستای رشد و تعالی مادی و معنوی آنها یک ضرورت است و در این راستا یک گفتمان ملی برای رسیدن به اهداف بلند در حوزه های علمی، نیازمند تعامل مراکز مختلف علمی می باشد، تا به رونق و تعمیق مباحث علمی کمک کند. همینطور نیازمند تجربه های علمی و مدیریتی و حمایت های مختلف می باشد تا زمینه ساز ارتقاء جمیع توانمندی ها بشود.
آزاد اندیشی در مصادیقی مانند نشست های دوجانبه یا چندجانبه و با حضور مخالفان و موافقان یک نظریه می باشد، از این رو آنچه که به عنوان کرسی آزاد اندیشی یاد می شود دربرگیرنده کلیه مباحثی است که در چهارچوب های نظریه پردازی نقد و مناظره و گفتگوی آزاد علمی صورت می گیرد.
دین استوارترین ستون حیات مادی و معنوی و امنیت روحی و روانی آدمی است که به او عزت می بخشد اما پیوسته عواملی به صورت پیدا و پنهان دین داری را تهدید می کند. این عوامل به صورت آفت ها و آسیب ها موانع و موانع بازدارنده فرا راه اندیشه دینی و گرایش جوانان به دین قرار می گیرد و زمینه گریز از دین و دین ستیزی را فراهم می آورد.
برای اینکه بتوانیم جوانان مخصوصا دانشجویان را در این زمینه تقویت کنیم، باید جامعه روحانیت به گونه ای عمل کند که بر روی جوانان تاثیرگذار باشد. اگر نظام روحانیت از یک نظام منسجم و کارآمد در سطح جهانی در امور مربوط به فعالیت های تبلیغی برخوردار باشد، تاثیرگذاری دو چندان می شود.
ضروری است کسانی که در این کرسی ها شرکت می کنند به افکار، اندیشه ها، گرایشات، تمایلات و انتظارات جوانان در عرصه های تبلیغی و همینطور با ابزارهای ارتباطی و به کارگیری آنها جهت پاسخ گویی به نیازهای فرهنگی و معنوی جوانان آشنا باشند. دیگر اینکه به زبان ها، فرهنگ ها، باورها و گرایشات حاکم بر جامعه مسلط باشند. کسی که در راه هدایت جوانان قدم برمی دارد باید به علوم حوزوی آشنائی کامل داشته باشد و از بینش و نگرش صحیح دینی برخوردار بوده و میان گفتار و رفتارش هماهنگی کامل باشد. که اگر این اصل نادیده گرفته شود سخن بی اثر شده و تاثیر خود را از دست می دهد. برهمین اساس است که موفقیت در این جهت همان مقدار که به علم و اندیشه وابسته است، به شخصیت و رفتار او نیز وابسته است.
چگونه می توان با طرح اندیشه های سکولار که در قالب عناوینی چون تجدد یا اصلاح طلبی، و در واقع برای مقابله با تفکر انقلاب اسلامی مطرح می شود، مقابله کرد؟
مصاحبه با خانم فاطمه یونسی مبلّغه مدرسه علمیه معصومیه (س) خواهران شهرضا
سکولار در راستای تاثیرگذاری و بهره گیری از ظرفیت جوامع، سه گروه هدف را مد نظر قرار می دهد:
- عوام جامعه (گروه خاکستری)
- هدایتگران (تصمیم گیران صحنه عمل)
- تئوریسین ها و تصمیم سازهای جامعه که فعلا در شرایط کنونی جامعه، این قشر یعنی تصمیم گیران مورد هدف قرار گرفته و بر روی آنان سرمایه گذاری کرده اند. چون سکولارها قصد رخنه در سه موضع را دارند: مجلس خبرگان به عنوان تصمیم ساز کلان نظام سیاسی، مجلس شورای اسلامی به عنوان تدوین کننده برنامه ها و شورای نگهبان به عنوان تایید کننده قوانین که اگر در این سه جایگاه رخنه ایجاد شد موجب آسیب شدید به نظام می گردد، که همین هدف اصلی سکولار می باشد.
اهم فعالیت های موثر برای مقابله با اندیشه سکولار، بصیرت افزایی در قالب عناوین روشنگری، عبرت آموزی، آینده نگری، دور اندیشی و ژرف نگری می باشد که عبارتند از:
1-روشنگری: معرفی چهره های شبهه افکن(صرفا معرفی اندیشه و تئوری و نظریات مربوطه به این گروه نه اینکه افراد را معرفی کرد)
2- عبرت آموزی: معرفی آسیب ها و حوادثی که در طول تاریخ به دلیل جهالت و سطحی نگری جوامع از این ناحیه متحمل شده اند.
3- آینده نگری: نظر به اهداف، چشم انداز و رسالتی که جهان اسلام در صدد تحقق آن می باشد عوام و خواص جامعه را آگاه و ظرفیت های لازم را در آنها ایجاد کرد. که در این خصوص باید به بخشی از موفقیت های جوامع گذشته اشاره شود. مثلا به آستانه تحمل مردم حجاز در زمان بعثت و شکل گیری حکومت نبوی که متاثر از آینده نگری پیامبر صلی الله علیه و آله و امت ایشان در آن مقطع بود.
4- دوراندیشی: ایجاد طرفیت های لازم در سطوح مختلف جامعه در راستای سوق دادن امکانات و توانائی ها به سمت اهداف
5- ژرف نگری: این بخش مربوط به هادیان سیاسی در راستای تحقق اهداف است، که ارتقای سطح معرفت و آگاهی طراحان و هدایت گران صحنه در راستای بهره گیری بهینه از ظرفیت های در اختیار می باشد.
حضور روحانیت به عنوان نماینده مردم در مجلس چه تأثیری در افزایش فضای دینی و توجه به مباحث مذهبی در مجلس دارد؟
مصاحبه با سرکار خانم شهین معرفت معاون آموزش مدرسه علمیه معصومیه(س) خواهران شهرضا
نقش علما در تبیین، توجیه، هدایت و گفتمانسازی قانون اساسی و دیگر قوانین موضوعه کشور در منابر، مجالس وعاظ و خطابه کلاسها و همایشهای آموزشی و علمی، ایام الله و مناسبتهای سیاسی، فرهنگی نقش اساسی و تعیین کننده است. فرهنگ سازی علما و روحانیون از قانون اساسی به منزله سند میثاق ملی و مرجع و محور سیاسی و حقوقی وحدت ملی ایرانیان، میتواند در گفتمان قانون گرایی و پایبندی آحاد جامعه به قانون اساسی و ایجاد روح همگرایی ملی و کارآمدی حاکمیت دینی نقش تعیین کننده داشته است.
از آنجا که روحانیت به مسائل دینی آشنا هستند، حضور آنها در صحنه های سیاسی لازم است. اگر فلسفه اصلی و کارکرد مطلوب روحانیت را «تلاش علمی، تربیتی و اجتماعی برای دینی کردن جان و جهان بشری» بدانیم، حضور روحانیت در قدرت شیعی نیز باید در همین راستا تبیین و تعیین گردد.
با توجه به اینکه پایه گذاری نظام جمهوری اسلامی ایران از ابتدای امر بر اساس مبانی اسلامی و قوانین و احکام دین مبین اسلام بوده است، حضور روحانیت در مجلس و سایر صحنه های سیاسی، به عنوان متخصصان دین امری ضروری است. از ابتدای شکل گیری مجلس شورای اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره بخشی از نمایندگان مردم را در جایگاه قانون گذاری قشر روحانیون تشکیل داده اند اما برخی آمارهای مقایسه ای در بررسی مجلس در ادوار مختلف، حاکی از کاهش حضور روحانیون در این عرصه است.
نکته دیگر اینکه درسال های پس از انقلاب مردم به روحانیت اعتماد خوبی داشته اند و این نشان می دهد مردم تشخیص صحیحی داشته اند، از اعتماد به این قشر ضرر نکرده اند و مدافعان خوبی برای نظام و راه امام و شهدا خواهند بود.
روحانیت شیعه در طول تاریخ با مختصات خاص خود همواره به عنوان حلقه وصل مردم و حوزه و حوزه قدرت سیاسی چه در انعکاس انتظارات عمومی، و هدایت افکار عمومی و نظارت همگانی بر عملکرد دولتمردان و جلوگیری از فساد در انحراف آنان و آشنایی مردم به وظایف خود و چه در تعدیل خواستههای مردمی و انعکاس خواستههای دولتمردان به بدنه آحاد جامعه، در ادوار تاریخ ایران، خصوصاً در مقاطعی که یک روحانی در جایگاه قدرت سیاسی حضور ملموستری داشته است، این نقش آشکارتر بوده است.
در طول ساليان پس از پيروزي انقلاب اسلامي يكي از كاركردهاي روحانيت و علما، ارائه راهكارهايي براي تقويت كارآمدي دستگاها جرايي در كشور و رفع مسايل و نيازمنديهاي مردم وافزايش رضايت آنان و در نتيجه افزايش همگرايي ملي است.
به غیر از اولین دوره مجلس، حضور روحانیون سال به سال در مجلس به عنوان نمایندگان مردم کمتر شد و درحال حاضر شاید دو تا ده درصد از نمایندگان مجلس را روحانیون تشکیل می دهند که این امر باید مورد بررسی و بازبینی قرار گیرد.
مجلس اول بیش از هفتاد درصد نمایندگان را روحانیت تشکیل می داد اما متاسفانه تعداد روحانیون به نسبت دوره های اولیه مجلس بسیار کم شده که شاید دلیل این امر این است که روحانیون تشخیص داده اند در جایگاه های دیگری مانند علمی و پژوهشی تاثیرگذار باشند.
در انتخابات به خصوص مجلس که از بدو انقلاب تاکنون که چندین دوره برگزار شده است، لازم است افراد متدین و متخصص در جایگاه نمایندگی قرار گیرند که مردم نیز تاکنون به همین شکل افراد را انتخاب کرده اند.
بدون شک حضور قشر روحانی به جهت آنکه در بین مردم از اعتماد بیشتری برخوردارند، در جایگاه قانون گذاری و دفاع از مردم اهمیت به سزایی دارد لذا معتقدم در مجلس و شوراهای محلی بخشی از نیرو را باید نیروهای روحانی و متفکر تشکیل دهد تا بتواند در جهات شرعی و حقوقی به مردم و سایر افراد کمک فکری دهد و در مصوبات و وضع قانون تاثیر گذار باشد.
نقش روحانیت در برگزاری انتخابات اسفند 94 و همچنین تأثیر آن ها در افزایش قانون گرایی در انتخابات
مصاحبه با سرکار خانم صدیقه فخار استاد و معاون پژوهش مدرسه علمیه معصومیه(س) خواهران شهرضا
نقش روحانیت در انتخابات تقویت پیوند سیاست و دیانت است. آنچه در تحقق حماسه سیاسی نقش كلیدی و مهم دارد، حضور حداكثری مردم در پای صندوقهای رای و انتخاب فرد اصلح است. برهمین اساس هر یك از اقشار جامعه وظیفه دارند تلاش خود را برای تحقق این مهم به كار گرفته و از همه توان و ظرفیتهای موجود بهره بگیرند.
یكی از مهمترین اقشاری كه در همه مقاطع و صحنههای مهم و حساس نظام میتواند نقش مهم و بیبدیلی را ایفا كند، روحانیون و مبلغان دینی هستند. از این رو نقش و موضعگیری روحانیون در این عرصه بیش از هر قشر دیگری جلوه میكند و بایسته است كه با دقت نظر ویژهای عمل كنند و به اعتماد مردم پاسخی خداپسندانه و در شان روحانیت ارائه كرده و مسئولیت الهی خویش را در عرصه انتخابات به انجام برسانند.
همه اقشار و گروههای مهم و مرجع كشور باید تلاش خود را برای حضور حداكثری مردم در انتخابات به كار گیرند اما
استفاده از ظرفیت روحانیون یكی از مهمترین ابزارهایی است كه میتواند موجبات حضور حداكثری مردم و همچنین انتخاب فرد اصلح را فراهم كند.
طلاب از جمله كسانی هستند كه همواره از سوی مردم مورد مشورت قرار میگیرند و از این طریق راهنمای خوبی برای مردم به شمار میروند.
روحانیان زمانی میتوانند موثر واقع شوند كه نسبت به مسائل روز و حساس كشور آگاهی لازم را داشته باشند و احساس تكلیف كنند. اما آنچه در اینجا اهمیت بیشتری پیدا میكند این است كه روحانیون و مبلغان دینی بتوانند از این فرصت بدست آمده بهترین بهره را ببرند و نقش كلیدی و تاثیرگذار خود را بار دیگر به اثبات برسانند و این امر مستلزم توانمند كردن خود در مباحث سیاسی و مسائل روز است چراكه بدون بهرهمندی از دانش لازم نمیتوان از یك سو اعتماد مردم را جلب كرد و از سوی دیگر آنها را به حضور در پای صندوقهای رای و انتخاب فرد اصلح هدایت كرد. ظرفیت عظیم روحانیون میتواند همه مشكلات معرفتی انتخابات را مرتفع سازد.
اگر از یك سو روحانیون و طلاب تلاش كنند تا خود را در همه عرصهها توانمند كنند و از سوی دیگر مردم برای مشورت و آگاهی از وجود روحانیت بهره بگیرند میتوان شاهد بركات بسیار زیادی در این رابطه باشیم.
با این وصف روحانیون و مبلغان دینی نه تنها میتوانند مردم را به حضوری فعالتر در انتخابات ترغیب كنند بلكه میتوانند آنها را در انتخاب فرد اصلح مشورت دهند و از آنجا كه روحانیون بر اساس آیات و روایات دین با مردم سخن میگویند این امر بیشك موثر و كارساز خواهد بود.
روحانیت همواره در قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از نقش و تاثیرگذاری بالایی در امور فردی و اجتماعی مردم برخوردار بوده است و در هر دوره و مقطعی نقش خود را به خوبی ایفا كرده و با حركت خود مسیر و چشمانداز روشنی برای مردم كشور ترسیم كرده است.
بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری حضور حماسی و حداكثری مردم در پای صندوقهای رای اولویت اول و انتخاب فرد اصلح اولویت دوم ما در عرصه انتخابات است. برهمین اساس در راستای تحقق همین منویات، علما، طلاب، روحانیون و اساتید حوزههای علمیه استان نقش بیبدیل و تاثیرگذاری دارند و نباید از این موضوع غافل شوند.
برپایی جلسات پرسش و پاسخ پیرامون مباحث انتخاباتی، برگزاری سخنرانی در مساجد و حسینیهها و تبیین دیدگاهها و مواضع مقام معظم رهبری از جمله این فعالیتهاست.
در همین راستا ضروری است تا روحانیون و مبلغان ایران اسلامی با پرهیز از جناحبندی در ترغیب مردم به انتخابات كه یك امر خداپسندانه است تلاش كنند.
اجتناب از تبلیغ برای اشخاص از دیگر نكاتی است كه باید در سخنرانیهای خود به آن توجه داشته باشند و از همه مهمتر بهترین شیوه جهتدهی به انتخاب مردم بیان ملاكهای انتخاب و صلاحیت نمایندگان است. معرفی ملاكهای ارزشی، اعتقادی، اخلاقی و سیاسی بر محور دستورات دین وظیفهای است كه روحانیون باید آن را در راس برنامههای تبلیغی خود قرار دهند.
روحانیت پای هیچ قرار داد ننگینی را امضا نکرده است، این سخن بیانگر این است که روحانیون در دفاع از آرمان های انقلاب و احکام دین مبین اسلام تا پای جان هم ایستادگی می کنند و به دلیل وجود این ویژگی خاص در این قشر، ضروری است روحانیت در عرصه های سیاسی حضور چشمگیر داشته باشند.
سواد رسانه
استاد: حجه الاسلام محمد قیصریان پژوهشگر حوزه رسانه
تاریخ >13/8/94 مکان: مدرسه علمیه معصومیه خواهران شهرضا
دهه اخیر جنگ نرم است و گزینه نظامی کاربردی ندارد. در جنگ نظامی قربانیان با احترام تشییع می شدند و در بهترین نقاط شهر دفن می شدند. اما در جنگ نرم قربانیان منفور می شوند و دیگر عزتی ندارند. قربانی به جای تیر و ترکش با دامن کوتاه و عریانی سرو کار دارد.
برای این مقوله کشورهای استعمارگر مانند آمریکا هزینه زیادی صرف می کنند. ماهواره را از سال 1372 وارد کشور ما کردند. نتیجه های مطلوبی هم گرفتند، مانند: بی بندوباری، ازدواج سفید، هم خانگی، عادی سازی خیانت و …
رهبری در سال 72 قضیه شبیخون فرهنگی و بعدها قتل عام فرهنگی را بارها تذکر دادند.
در ماهواره برای اعتمادسازی برنامه های مذهبی با مخاطب شیعه را نیز می توان یافت.
شبکه های مذهبی ماهواره به تبلیغ دین های مسیحیت( شبکه محبت، نجات، امید ایران و…) تشیع (شبکه الزهرا، سلام، ثامن، امام حسین علیه السلام، ولایت، بقیع و …) اهل سنت ( شبکه الرحمه، نور، وصال فارسی، وصال حق، کلمه و …) می پردازد.
سوالاتی در این میان مطرح است که چرا اینترنت در اوج تحریم ها هیچ گاه تحریم نشد؟ چرا در تمامی شبکه های اینترنتی و اجتماعی رایگان عضو می شوید و حتی تبلیغی در آن نمی بینید؟ چرا حتی داعش و طالبان در فیسبوک صفحه اختصاصی دارند اما هیچ گروه نظامی یا شبه نظامی شیعه مانند حزب الله لبنان یا ایران شبکه ای ندارند؟ آیا ندارند یا اجازه داشتن را ندارند؟
ایشان در ادامه در مورد شکه های اجتماعی صحبت نمودند و اینکه طلاب باید عالمانه به این فضا ورود پیداکنند و آسیب های آن را بشناسند. چرا که این فضاها هیچ گونه امنیتی ندارند.
نکته ای دیگر طلاب باید هدفمند وارد این شبکه ها شوند تا وارد اهداف و جهات دشمن نشوند.
اگر ما به طلاب سفارش می کنیم نباید در این عرصه ها خود را ببازند منظور این نیست که از این فضا دور باشند، بلکه باید سواد رسانه را داشته باشند و به دیگران آگاهی دهند اما خود در فتنه رسانه مستهلک نشوند.
نقش بسيج طلاب در ترويج انديشه هاي انقلابي در ميان طلاب علوم ديني
سرکار خانم شکوفه مومنیان طلبه سطح سه ومبلغ مدرسه علمیه معصومیه (س) خواهران شهرضا در مورد نقش بسيج طلاب در ترويج انديشه هاي انقلابي در ميان طلاب علوم ديني گفت:
روحانيت در طول تاريخ همواره وظايف و مسئوليت هاي سنگيني چون هدايتگري جامعه، تبليغ و تبيين دين اسلام و پاسداري از آن را بر عهده داشته و پيوند نا گسستني با سياست و اداره جامعه دارد.
پيروزي انقلاب اسلامي در سال 57شمسي ، اتفاق غير مترقبه اي بود كه حتي رئيس وقت سازمان CIA آمريكا آن را پيش بيني نشده تلقي كرده بود و آن چه كه اين پيروزي را غيرقابل تحمل تر مي كرد اين بود كه به رهبري يك چهره روحاني و مذهبي دست پرورده مكتب اسلام و قرآن و با پشتوانه مردمي انجام گرفته بود.
امروز روحانيت اصيل و هميشه در صحنه كه همه نيز بسيجي هستند، تحت ولايت و رهبري مقام معظم رهبري در برابر جبهه كفر و استكبار قد علم كرده و در اين مسير پر خطر با تاسي از سيره و سنت معصومين اين راه پر افتخار را ادامه مي دهد. و با توجه به اينكه هجمه دشمن از نوع جنگ و خونريزي نيست و به صورت ضربه فرهنگي و جنگ نرم در آمده است وظيفه طلاب بسيجي بيش از پيش سنگين تر و خطير تر شده و در اين راستا خود نمايي مي كند.
اگر در زمان قبل یک روحانی و طلبه فقط در حجره می نشست و با خواندن کتب فقهی و کلامی می توانست پاسخ گو باشد اما امروزه وضع تغییر کرده ، زمان حال، زمان شبهه پراکنی است که یک طلبه باید جواب همه آنها را بداند .ما موظفيم براي حفاظت از كيان اسلام و دفاع از عقايد اسلامي و ارزش هاي مكتبي خود به سلاح علم مجهز شويم تا بتوانيم در مواقع مناسب به طور منطقي برخورد كنيم.
طلاب بسيجي بايد خطراتي را كه دين و ايمان مردم را تهديد مي كند شناسايي كنند و پاسخگويي به آن را وظيفه خود بدانند و با مسائل سياسي و اجتماعي و نيز مسائل جهان آشنا و با رسانه هاي گروهي بيگانه نباشند. در همين راستا، بسيج طلاب بر اساس رسالت فرهنگي خود با ارايه مباحث مختلف سياسي و فرهنگي و برگزاري نشست ها و همايش هاي مختلف، به تبيين مهم ترين مسايل روز پرداخته، تا طلاب بتوانند نسبت به رسالت خود و ترويج آموزه هاي انقلابي ، نقش سازنده اي ايفا كنند.
تعامل حوزه و دانشگاه
مصاحبه با سرکار خانم سعیده علی نژاد : دانش آموخته حوزه و دانشگاه
درآمیخته شدن علم و فضیلت با معارف دینی و اخلاقی مهمترین عامل حرکت به سوی سعادت دنیوی و اخروی می باشد،هیچ افتراقی بین حوزه و دانشگاه وجود ندارد اما آنچه که موجب افتراق بین حوزه و دانشگاه می شود توطئه دشمن است.
با توجه به اینکه خواهران طلبه و دانشجوی ما مربیان فرزندان آینده هستند باید هم زمان با پیشرفت علمی در حوزه و دانشگاه طلاب و دانشجویان با معارف دینی و اخلاقی هم در جهت ارتقای هر چه بیشتر علم و معارف دینی تلاش کنند . این مسئله مهم در بین دانشجویان دختر محقق نمی گردد مگربا حضور پر رنگ طلاب خواهردر دانشگاه ها وبا تاثیر دینی ، اخلاقی این خواهران بر دانشجویان .
درواقع تعریف اسلام گرایی در دانشگاه ها امروز غلط است. با ظاهرسازی نمی توان به اسلام گرایی دانشگاه ها رسید و این جواب نمی دهد ، اسلامی کردن دانشگاهها، با وحدت حوزه و دانشگاه میسر است علوم حوزوی و علوم دانشگاهی باید با هم ممزوج وآمیخته شوند مثل ابوعلی سینا که هم یک دانشمند می شناسیم و هم یک اسلام گرا زمانی دانشگاه ما اسلامی می باشد که اساتید به منطق دین و اسلام آشنا باشند این وحدت حوزه و دانشگاه است. حضور اساتید و روحانیون در دانشگاهها از عوامل و حدت حوزه و دانشگاه است. این می تواند مسائل توحیدی را به دانشجویان انتقال دهد و این باعث اسلام گرایی دانشگاه می باشد.
بیداری اسلامی درکشورها یکی از مسائل مهم منطقه است. بیداری اسلامی این است که انسان از آموزه های دینی و وحیانی خودش در جهت انسان سازی و آگاه بخشی بکار ببندد پیوند دو تشکل فرهنگی حوزه و دانشگاه نیز از مهمترین مصادیق بیداری اسلامی نیز می باشد..