نقش روحانیت در برگزاری انتخابات اسفند 94 و همچنین تأثیر آن ها در افزایش قانون گرایی در انتخابات
مصاحبه با سرکار خانم صدیقه فخار استاد و معاون پژوهش مدرسه علمیه معصومیه(س) خواهران شهرضا
نقش روحانیت در انتخابات تقویت پیوند سیاست و دیانت است. آنچه در تحقق حماسه سیاسی نقش كلیدی و مهم دارد، حضور حداكثری مردم در پای صندوقهای رای و انتخاب فرد اصلح است. برهمین اساس هر یك از اقشار جامعه وظیفه دارند تلاش خود را برای تحقق این مهم به كار گرفته و از همه توان و ظرفیتهای موجود بهره بگیرند.
یكی از مهمترین اقشاری كه در همه مقاطع و صحنههای مهم و حساس نظام میتواند نقش مهم و بیبدیلی را ایفا كند، روحانیون و مبلغان دینی هستند. از این رو نقش و موضعگیری روحانیون در این عرصه بیش از هر قشر دیگری جلوه میكند و بایسته است كه با دقت نظر ویژهای عمل كنند و به اعتماد مردم پاسخی خداپسندانه و در شان روحانیت ارائه كرده و مسئولیت الهی خویش را در عرصه انتخابات به انجام برسانند.
همه اقشار و گروههای مهم و مرجع كشور باید تلاش خود را برای حضور حداكثری مردم در انتخابات به كار گیرند اما
استفاده از ظرفیت روحانیون یكی از مهمترین ابزارهایی است كه میتواند موجبات حضور حداكثری مردم و همچنین انتخاب فرد اصلح را فراهم كند.
طلاب از جمله كسانی هستند كه همواره از سوی مردم مورد مشورت قرار میگیرند و از این طریق راهنمای خوبی برای مردم به شمار میروند.
روحانیان زمانی میتوانند موثر واقع شوند كه نسبت به مسائل روز و حساس كشور آگاهی لازم را داشته باشند و احساس تكلیف كنند. اما آنچه در اینجا اهمیت بیشتری پیدا میكند این است كه روحانیون و مبلغان دینی بتوانند از این فرصت بدست آمده بهترین بهره را ببرند و نقش كلیدی و تاثیرگذار خود را بار دیگر به اثبات برسانند و این امر مستلزم توانمند كردن خود در مباحث سیاسی و مسائل روز است چراكه بدون بهرهمندی از دانش لازم نمیتوان از یك سو اعتماد مردم را جلب كرد و از سوی دیگر آنها را به حضور در پای صندوقهای رای و انتخاب فرد اصلح هدایت كرد. ظرفیت عظیم روحانیون میتواند همه مشكلات معرفتی انتخابات را مرتفع سازد.
اگر از یك سو روحانیون و طلاب تلاش كنند تا خود را در همه عرصهها توانمند كنند و از سوی دیگر مردم برای مشورت و آگاهی از وجود روحانیت بهره بگیرند میتوان شاهد بركات بسیار زیادی در این رابطه باشیم.
با این وصف روحانیون و مبلغان دینی نه تنها میتوانند مردم را به حضوری فعالتر در انتخابات ترغیب كنند بلكه میتوانند آنها را در انتخاب فرد اصلح مشورت دهند و از آنجا كه روحانیون بر اساس آیات و روایات دین با مردم سخن میگویند این امر بیشك موثر و كارساز خواهد بود.
روحانیت همواره در قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از نقش و تاثیرگذاری بالایی در امور فردی و اجتماعی مردم برخوردار بوده است و در هر دوره و مقطعی نقش خود را به خوبی ایفا كرده و با حركت خود مسیر و چشمانداز روشنی برای مردم كشور ترسیم كرده است.
بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری حضور حماسی و حداكثری مردم در پای صندوقهای رای اولویت اول و انتخاب فرد اصلح اولویت دوم ما در عرصه انتخابات است. برهمین اساس در راستای تحقق همین منویات، علما، طلاب، روحانیون و اساتید حوزههای علمیه استان نقش بیبدیل و تاثیرگذاری دارند و نباید از این موضوع غافل شوند.
برپایی جلسات پرسش و پاسخ پیرامون مباحث انتخاباتی، برگزاری سخنرانی در مساجد و حسینیهها و تبیین دیدگاهها و مواضع مقام معظم رهبری از جمله این فعالیتهاست.
در همین راستا ضروری است تا روحانیون و مبلغان ایران اسلامی با پرهیز از جناحبندی در ترغیب مردم به انتخابات كه یك امر خداپسندانه است تلاش كنند.
اجتناب از تبلیغ برای اشخاص از دیگر نكاتی است كه باید در سخنرانیهای خود به آن توجه داشته باشند و از همه مهمتر بهترین شیوه جهتدهی به انتخاب مردم بیان ملاكهای انتخاب و صلاحیت نمایندگان است. معرفی ملاكهای ارزشی، اعتقادی، اخلاقی و سیاسی بر محور دستورات دین وظیفهای است كه روحانیون باید آن را در راس برنامههای تبلیغی خود قرار دهند.
روحانیت پای هیچ قرار داد ننگینی را امضا نکرده است، این سخن بیانگر این است که روحانیون در دفاع از آرمان های انقلاب و احکام دین مبین اسلام تا پای جان هم ایستادگی می کنند و به دلیل وجود این ویژگی خاص در این قشر، ضروری است روحانیت در عرصه های سیاسی حضور چشمگیر داشته باشند.