سواد رسانه
استاد: حجه الاسلام محمد قیصریان پژوهشگر حوزه رسانه
تاریخ >13/8/94 مکان: مدرسه علمیه معصومیه خواهران شهرضا
دهه اخیر جنگ نرم است و گزینه نظامی کاربردی ندارد. در جنگ نظامی قربانیان با احترام تشییع می شدند و در بهترین نقاط شهر دفن می شدند. اما در جنگ نرم قربانیان منفور می شوند و دیگر عزتی ندارند. قربانی به جای تیر و ترکش با دامن کوتاه و عریانی سرو کار دارد.
برای این مقوله کشورهای استعمارگر مانند آمریکا هزینه زیادی صرف می کنند. ماهواره را از سال 1372 وارد کشور ما کردند. نتیجه های مطلوبی هم گرفتند، مانند: بی بندوباری، ازدواج سفید، هم خانگی، عادی سازی خیانت و …
رهبری در سال 72 قضیه شبیخون فرهنگی و بعدها قتل عام فرهنگی را بارها تذکر دادند.
در ماهواره برای اعتمادسازی برنامه های مذهبی با مخاطب شیعه را نیز می توان یافت.
شبکه های مذهبی ماهواره به تبلیغ دین های مسیحیت( شبکه محبت، نجات، امید ایران و…) تشیع (شبکه الزهرا، سلام، ثامن، امام حسین علیه السلام، ولایت، بقیع و …) اهل سنت ( شبکه الرحمه، نور، وصال فارسی، وصال حق، کلمه و …) می پردازد.
سوالاتی در این میان مطرح است که چرا اینترنت در اوج تحریم ها هیچ گاه تحریم نشد؟ چرا در تمامی شبکه های اینترنتی و اجتماعی رایگان عضو می شوید و حتی تبلیغی در آن نمی بینید؟ چرا حتی داعش و طالبان در فیسبوک صفحه اختصاصی دارند اما هیچ گروه نظامی یا شبه نظامی شیعه مانند حزب الله لبنان یا ایران شبکه ای ندارند؟ آیا ندارند یا اجازه داشتن را ندارند؟
ایشان در ادامه در مورد شکه های اجتماعی صحبت نمودند و اینکه طلاب باید عالمانه به این فضا ورود پیداکنند و آسیب های آن را بشناسند. چرا که این فضاها هیچ گونه امنیتی ندارند.
نکته ای دیگر طلاب باید هدفمند وارد این شبکه ها شوند تا وارد اهداف و جهات دشمن نشوند.
اگر ما به طلاب سفارش می کنیم نباید در این عرصه ها خود را ببازند منظور این نیست که از این فضا دور باشند، بلکه باید سواد رسانه را داشته باشند و به دیگران آگاهی دهند اما خود در فتنه رسانه مستهلک نشوند.