طلاق
طلاق یکی از مسائل اجتماعی عصر ماست که امروزه کمتر کسی در مورد مشکل و معضل بودن آن شک میورزد. میزان بالای طلاق در جوامع امروزی جامعه شناسان را به کنکاش در مورد عوامل موثر بر آن واداشته تا مکشوف گردد چه چیزی موجب چنین تغییری در نرخ طلاق گردیده است.برخی به مطالعه متغیرهای جمعیت شناختی نظیر نسبت جنسی, سن, تحصیلات و… پرداخته اند. در یک نگاه کلی و جامع مهمترین عوامل طلاق در جامعه کنونی عبارتند از:
عدم وجود مهارتهای زندگی و سبک زندگی درست، مسائل و مشکلات مالی و اقتصادی، اعتیاد، خشونت و بد رفتاری ، وجود همسر جدید، دخالت های دیگران، عدم تعلق خاطر زن و مرد به همدیگر، افزایش آگاهی زنان از حقوق خود، اختلاف سلیقه بین زوجین، نگاه مرد سالارانه جامعه نسبت به زنان و دختران، رواج دوستیهای به اصطلاح خیابانی، عدم همسانی در ازدواج(هم کفو نبودن)، برطرف نشدن نیاز جنسی یکی از زوجین، نگرش مثبت به طلاق، روابط جنسی خارج از سیستم خانواده، عدم شناخت کافی زوجین قبل از ازدواج از یکدیگر، نبود آموزشهای مناسب قبل از ازدواج، ازدواج های اجباری و عدم درک تفاوت ها.
در مورد راهکارهای جلوگیری از طلاق در جامعه می توان به: شناخت قبل ازدواج، استقلال و بلوغ کامل فکري قبل ازدواج، هم سطح بودن نسبي زوج، گذشت منطقي و صبر در زندگي مشترک، حذف من از زندگي مشترک، صداقت و اعتماد در طول زندگي مشترک اشاره کرد.
یکی از اساسی ترین راهکارها در رفع مشکلات جامعه و تأمین نیازهاى دینى و فرهنگى وجود طلاب متعّهد است که موجب کاهش ناهنجاری ها و جرائم می گردد.
نقش حوزه های علمیه خواهران در تقویت باورهای دینی براى اینکه جامعه دچار انحراف نشود، ضرورت دارد که همواره کارشناسان دینى و مذهبى در جامعه وجود داشته باشند تا بتوانند مسیر جامعه را تصحیح کنند.
خواهران مبلغه معارف صحیح را در دسترس اجتماع قرار می دهند تاسبک زندگی اسلامی و پایبندی به سنت ازدواج را احیا کنند.
تبليغ و تعميق معارف و حقايق اسلامي در بين زنان که عنصر اساسی استحکام خانواده اند، تقویت عفت و حیا در زنان ، آشنا نمودن آنان با مهارت های زندگی و همسرداری و باورهای اسلامی از هویت های مبلغین خواهر می باشد، که مبلغین با حضور خود در بسیاری از مناطق خصوصا قشر محروم موجب کاهش طلاق شده اند.
حوزه علمیه خواهران با الگو سازی در حوزه زن و خانواده، ده ها کتاب و همچنین مقالات زیادی پیرامون طلاق و راهکارهای کاهش آن منتشر کرده است.