چگونه سبزیجات را سرخ کنیم؟
سبزيجات کباب شده مي توانند همراه با غذاهاي کبابي ديگر و يا ساير سبزيجات سرو شوند.
دستورالعمل زير شما را با چگونگي استفاده از اين گونه سبزيجات آشنا مي کند:
1- ابتدا سبزيجاتي را انتخاب کنيد که به خوبي بتوان آن ها را کباب کرد. مانند: فلفل، بادمجان، گوجه فرنگي، ذرت با چوب، قارچ، کدو و سيبزميني.
2- سبزيجات را پاک کرده،سر و ته آن ها را بگيريد و سپس بشوييد. هر کدام از آنها را نصف کنيد يا به قسمتهايي که بتوانيد آن ها را سر سيخ بزنيد، برش دهيد.
3- قبل از کباب کردن سيبزميني، آن را نيم پز کرده و کمي به روغن آغشته کنيد. کاکلهاي ذرت را جدا کرده، برگ هاي آن را نگه داريد و آن را حدود يک ساعت قبل از کباب کردن در آب خيس کنيد.
4- قبل از کباب کردن، سبزيجات را حدود 15 دقيقه در مخوط آبليمو، روغن و نمک بخوابانيد (سس مخصوص سبزيجات )،تا ترد و مزه دار شوند.
اگر نمي خواهيد آن ها را در فويل بگذاريد يا روي سبد کباب کنيد، با يک برس مخصوص کمي روغن روي آن ها بماليد.
5- روي زغال يا گاز، آتش ملايمي آماده کنيد.
6- سبزيجات را به سه طريق مي توانيد روي آتش بگذاريد:
- مستقيماً با سيخ - داخل فويل - سبد مخصوص سبزيجات.
ابتدا پخت را با سبزيجاتي شروع کنيد که زمان طولاني تري براي پخت لازم دارند مثل سبزيجات فشردهاي چون سيب زميني يا فلفلها و سپس آن هايي را که آبدار هستند بپزيد مثل گوجه فرنگي.
7- سبزيجات را دائم بچرخانيد و روي آن ها را با کمک قلمو با سس تان بکشيد.
8- سبزيجات وقتي کاملا پخته هستند که به راحتي يک چنگال داخل آن ها فرو برود.
تهيه سس مخصوص سبزيجات
سس مخصوص سبزيجات را مي توانيد روز قبل درست کنيد و آن را در ظرف در بسته در يخچال نگهداري کنيد.
پايه ي اين سسها شامل: دو قسمت روغن زيتون، يک قسمت آب ليمو ترش و يک عدد سير پوست کنده و له شده است.
به اين سس مي توانيد سبزيجات معطر تازه مانند رزماري يا اکليل کوهي، آويشن و مرزنجوش اضافه کنيد. يا آنها را با روغن هاي مختلفي مانند روغن کنجد يا روغن گردو و يا سرکه هاي مختلف(مانند سرکه سيب، سرکه انگور، سرکه بالساميک) آغشته کنيد.
از کره نيز براي طعم دار کردن سبزيجات مي توان استفاده کرد، کرههاي آغشته به فلفل، سبزيجات معطر و غيره.
بيشتر سبزيجات سريع مي پزند. بنابراين هنگام پخت درست نيست که آنها را بدون حضور خودمان روي کباب پز قرار دهيم.